Therapie

Massage Therapie

erika ottens

Therapeutische massage is gericht op de totale persoon, dus niet alleen op de afzonderlijke fysieke klachten. Het brengt een gezonde connectie tussen Body and Mind tot stand en deze massage heeft een ontspannend effect op zowel het lichaam als de geest. Het verhoogd het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tot slot versoepelt en ontspant deze massage de spieren, en geeft u een gevoel van welbehagen en nieuwe energie.

 

Het doel van een therapeutische massage is de lichaamsfuncties te normaliseren, spanningen en stress te verminderen en de werking van de zenuwen en bloedtoevoer in het gehele lichaam te verbeteren.

De therapeutische massage activeert het immuun stelsel en vergroot daarmee de weerbaarheid tegen ziekten. Het kan pijn verlichten en activeert en ondersteunt de lymfestroom waar vanuit gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Het is dus raadzaam na afloop van de massage 5 a 10 minuten volledige rust te nemen en voldoende water te drinken.

 

Massagetherapie kan met name HSP’ers helpen om beter met hun gevoeligheid om te gaan. Iemand die zeer gevoelig is noemen we Hooggevoelig of Hoog Sensitief ook wel HSP genoemd. Een HSP’er is extra gevoelig voor indrukken en prikkels en neemt meer signalen en details op. Alle indrukken worden intenser beleefd . Wat andere als normaal ervaren zoals mensenmassa’s of (harde) muziek, kan voor een HSP’er al snel veel te veel zijn. Zij raken dan overprikkeld.

 

HSP’s kunnen hierdoor problemen ervaren op sociaal gebied, in (werk)relaties en in allerlei andere dagelijkse activiteiten.

 

Effecten van massage bij HSP:

Overprikkeling wordt verminderd.

Het zenuwstelsel wordt gekalmeerd.

Meer fysieke, mentale en emotionele balans.

Daling van stress hormonen.

Groter zelfbewustzijn.

Betere gronding.

Meer ontspanning.

 

 

 

Aroma & Bachbloesem Therapie

Aromatherapie doet wonderen. Geuren hebben een grote invloed op ons welzijn en beinvloeden ons gevoelsleven en emoties. Bij de aromamassage wordt dan ook gebruik gemaakt van etherische olien in combinatie met een basisolie. Etherische olien van planten bevatten o.a. vitaminen en antibiotica. Ze zijn wereldwijd erkend. Kinderen hebben een veel betere reukzin dan volwassenen en hebben veel baat bij Aromamassage of Bloesemtherapie. Ik kan ze inzetten in diverse situaties. Denk hierbij aan oververmoeidheid, stress, onrust, slechte weerstand, nachtmerries, slechte concentratie, extreme stemmingswisselingen, bedplassen, boosheid, hoofdpijn, angst, onzekerheid, eenzaamheid, overgevoelig e.d.

 

Bach Bloesem Remedies voor kinderen helpen om de positieve dingen in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of er ermee om te leren gaan. Ze helpen het kind om zich emotioneel beter te voelen. Een uitgebreide intake zal daarom voorafgaan aan de Kindertherapie. Afhankelijk hiervan zal ik de aromatherapie of bloesemtherapie inzetten als massageolie, wrijfolie of creme, olie voor in een voetenbadje, als geurankertje etc. Dit zal slechts een onderdeel zijn van de totale massagetherapie voor kinderen.

 

Verschillende bachbloesems kan ik laten mengen bij een erkend bachbloesem therapeut afgestemd op uw hulpvraag of klacht, met een maximum van 3 remedies in 1 flesje. Kosten hiervan bedragen € 17,50 per flesje. U kunt hier ongeveer 2 maanden mee doen. Gebruik enkele druppels in een glas water en drink telkens kleine slokjes verdeeld over de dag. Herhaal dit enkele malen. Levertijd ca 4 dagen na bestelling.

Voor de correcte uitleg over de remedies en hun werking verwijs ik u naar de officiële site

http://www.bachflower.com