Metamorfose massage

Metamorfose Massage

rups-vlinder

De Metamorfosemassage is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten (verleden), de handen (heden) en het hoofd (de toekomst) plaats vindt. Het gaat hier om innerlijke veranderingen op het gebied van bewustwording, spiritualiteit, loslaten, genezing en groei. Deze massage is zonder olie en je kunt gewoon je kleding aanhouden. Slechts de sokken dien je uit te trekken.

 

Je kunt deze massage zien als het verhaal van de rups en de vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt datgene wat hij als mogelijkheden in zich heeft. En om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon. Veel mensen hebben – net als de rups - kwaliteiten en talenten die zij niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen of blokkades zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wat je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. Een liefdevolle aanraking, zonder oordeel en zonder verwachtingen, langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Metamorfose Massage is vooral een oefening in vertrouwen. Een absoluut vertrouwen in de werking van de levenskracht.

 

Deze massage is voor iedereen geschikt. Inclusief kinderen, zwangeren, terminale patienten. Er zijn geen contra-indicaties. Je hoeft niet per definitie klachten te ervaren om deze massage te ontvangen.

 

De massage wordt vaak ingezet bij:

-periodes van veranderingen zoals echtscheiding, verhuizing, verandering van (werk)omgeving

-zwangere vrouwen (voorbereiding op een nieuwe periode)

-kinderen (ook bij autisme, ADHD, spasmen) als vorm van communicatie

-mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking

-terminaal zieken

-ondersteuning bij afslanken

-iedereen die wil ontspannen

 

Je bepaalt zelf hoe vaak en in welk tempo je eventuele vervolg massages nodig hebt. Het is namelijk jouw eigen groeiproces wat niet te sturen valt. Het resultaat blijft niet onopgemerkt maar is nooit te voorspellen. Bij de ene persoon is dit na een week, bij een andere pas na een paar weken of zelfs maanden.

 

Voorafgaand aan deze massage vindt geen intake gesprek plaats en hoeft er geen anamnese formulier te worden ingevuld.