Kindermassage

Kinder Massage

erika ottens

De meeste kinderen zijn gek op massage. In ieder geval vinden ze het heerlijk om aangeraakt te worden. De Kindermassage is een combinatie van massage en therapie. Voorafgaand aan de sessie van ca 8 behandelingen vult u een uitgebreid intakeformulier in om zo een goede indruk te krijgen van de klachten. Om uw kind goed te kunnen helpen is het van belang dat u, de ouders, ook ontspannen bent en de veranderingen van uw kind kunt ondersteunen. Daarom zit er standaard in het kindermassagepakket ook een ontspanningsmassage voor beide ouders, of 1 onstpanningsmassage en een workshop kindermassage. Dit zal een positief effect hebben in de de thuissituatie.

 

Klachten waar ouders mee komen zijn uiteenlopend;

pesten, drukke/lastige kinderen, hoogsensitiviteit, angsten, bedplassen, eenzaamheid,slechte weerstand, concentratieproblemen, boosheid, gespannenheid, stress, buikpijn, onrustige kinderen

 

Tijdens de behandelingen kan ik o.a. gebruik maken van de ontspanningsmassage, aromamassage , metamorfose massage of hotstone massage naar gelang de hulpvraag. Tevens zal ik werken met technieken uit de braingym, meditatieoefeningen , aardingstechnieken. Maar ook doe ik oefeningen met uw kind om bijvoorbeeld het zelfvertouwen te versterken, let ik op de voeding en kunnen we de behandeling met Bachbloesemtherapie starten indien nodig . Ieder kind krijgt een meeneemmap van Gewoon doen! Hierin zitten dan alle verhaaltjes, oefeningen, recepten voor massageolie e.d.

 

Kinder Massage Workshop

Iedere maand staat er een andere workshop op de agenda. Deze workshop is bedoeld voor ouders die hun kind(eren) graag zelf willen helpen d.m.v. eenvoudige massagetechnieken. De workshop zal dan ook in uw eigen thuissituatie gegeven worden of bij mij in de praktijk, maar nooit tezamen met andere klanten. Dit voelt vertrouwd en veilig aan voor de kinderen. Om de technieken aan te kunnen leren werk ik graag samen met mijn dochter van 6, als ze ervoor in de stemming is.

 

Er zijn 3 thema's die zich om de 3 maanden herhalen. U kunt kiezen uit:

Thema 1: Goede nachtrustmassage (over de pyama heen) + Groeipijn massage & tips.

Thema 2: Buikpijnmassage + Rust in het hoofd massage.

Thema 3: Ontspanningsmassage (hoofd, voeten, buik) met rustgevende olie.

Alle thema's duren gemiddeld een uur.