Massage & EFT
Boek nu via Treatwell

Tarieven 2020:


60 minuten € 60,--

90 minuten € 85,--MASSAGE EN EFT


EFT (Emotional Freedom Technique) / Tapping Therapie

EFT oftewel de Emotionele Bevrijdings Techniek, is een methode waarmee je emotionele blokkades kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen.


EFT kan toegepast worden bij:

•Angsten en fobieën zoals bloosangst, spreekangst, vliegangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc.

•Stressklachten en stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burn-out, overspannenheid, perfectionisme

•Heftige emoties n.a.v. heftige voorvallen en trauma’s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte

•Rouwverwerking

•Gevoel van machteloosheid


EFT is niet alleen een methode om mentale en emotionele bagage los te laten, EFT werkt ook bij een heel scala aan lichamelijke klachten, zoals:

•Migraine en andere vormen van hoofdpijn

•Rugklachten

•Spastische darm, ziekte van Crohn en andere darmklachten

•Maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweer

•Herstel na lichamelijk trauma, bij gebroken botten en/of verwondingen, hersenschudding, whiplash

•Menstruatieklachten


Emoties hebben invloed op ons lichaam

De stresshormonen die vrijkomen bij angst, spanning en depressie onderdrukken ons immuunsysteem.

De methode zelf bestaat uit het kloppen op een aantal punten op je gezicht en romp, terwijl je een aantal zinnetjes herhaalt die te maken hebben met je klacht. Het is nodig om deze zinnen te herhalen, omdat deze je helpen je aandacht vast te houden bij de emotie die je los wilt laten. Stel dat je wilt kloppen op je angst voor honden, maar je denkt aan dat heerlijke kopje koffie dat je net gedronken hebt... dan is je aandacht niet bij de negatieve emotie (de angst) en kun je er dus ook niet mee werken.


EFT kan goed gecombineerd worden met andere therapie vormen en massage behandelingen.


EFT is een zeer krachtige methode, maar niet iedereen reageert positief op deze methode. De EFT resultaten verschillen van persoon tot persoon.

Indien op de juiste manier toegepast kan EFT in ongeveer 90% van de behandelingen verlichting of een positieve verandering teweeg brengen. Belangrijk is om te vermelden dat EFT niet geneest. EFT zet het lichaam aan om het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Het menselijk lichaam wil van nature gezond zijn. Met EFT is het mogelijk om de ziekmakende blokkades op te heffen die een goede gezondheid in de weg staan.


Belangrijk


EFT vervangt geen urgente medische behandeling of medicatie.

Bij twijfel raadpleeg een arts of specialist.

EFT vervangt geen andere therapievormen en neemt geen andere therapieën over – het is een waardevolle aanvullende behandelwijze die door de masseur wordt ingezet.


De EFT sessie vindt plaats voorafgaand aan de therapeutische massage. Bij elkaar duurt alles 90 minuten.  Kies je voor alleen een EFT sessie dan is de totale duur 60 minuten.

 

Massagepraktijk Gewoon Doen!


Van Almondestraat 15C

3814 RV Amersfoort


Tel: 06-27333565


KvK  32131163

Btw nr: NL001769350B25

All Rights Reserved © Massagepraktijk Gewoon Doen! 2017

SiteLock